Stickmarkörer?

Jag brukar inte använda stickmarkörer i stället använder jag trådar som jag tråcklar in i stickningen. Har fått för mig att stickmarkörer skulle vara i vägen.
 
(Som ni ser har jag hunnit en bit på Little Sister Dress)
 
Men nu har jag sett hur enkelt det är att göra egna stickmarkörer, så jag tror att jag ska prova!

Vävd sjal?

Har fått en idé om att sticka en sjal i remsor - utan sömmar så klart - och liksom väva ihop den. Vet inte riktigt om det blir bra och vilken sorts garn jag ska använda...
 
 
Har börjat med en prototyp i bomullsgarn (det råkade ligga närmast) . Rätstickning över 9 m och så lägger jag upp 1 m först på varje varv. Tänker att det ska bli remsor på de maskorna.

Kjol i tyll

Snart har vi en student i familjen och jag ska givetvis sy studentklänning. Eller så var det i alla fall tänkt.
Den blivande studenten vet precis hur hon vill att klänningen ska se ut - och det blir inte en traditionell klänning:
Tajt svart med mesh på ryggen och stor tyllkjol.
 
I vanliga fall har hon svårt att hitta kläder att köpa eftersom - hon har storlek 32 (ibland 34). Men så hitttade vi den perfekta klänningen i en affär, så jag behöver bara sy tyllkjolen att sätta ovanpå.
 
 
Tyll är svårt att sy i tycker jag. Tunt och halt och hopplöst att nåla i. En cirkelkjol ska det bli och jag har köpt 10 m tyll på Ohlssons Tyger. Klippt i stora bitar, vikt och tråcklat ihop så att det ska gå att klippa i utan att det glider omkring.
Nu önskar jag mig själv Lycka Till - för det behöver jag.

Origami - igen

Nu är bokstavsarbetet på jobbet slut och barnen har fått önska vad vi ska ha för tema på fritids. När vi jobbade med P gjorde vi papperskonst (origami) och det tyckte barnen var så roligt att de ville göra det igen.
 
 
En av flickorna viker hus, väldigt fiifigt så hon kan färglägga både på utsidan och insidan av huset.
 
 
Jag har inte provat ännu, men det borde inte vara så svårt.

Handarbete på bussen

När jag åker buss tycker jag inte om att sticka, jag tycker att jag stör de runt omkring med armbågarna. Jag föredrar att virka när jag reser, det är enklare att avbryta när som helst också.
 
 
Just nu håller jag på med en sommarkofta till mig själv. Två trådar blått bomullsgarn från Kyrkans 2nd Hand.
Virkar uppfirån och ner med två varv fastmaskor och ett varv stolpar.
Tror det blir bra.

Mini-tassels

I helgen var jag på Kyrkans 2nd Hand för första gången på länge - och självklart fyndade jag!
En påse mini-tassels för några kronor. De är hopknutna med lite pärlor mellan så jag förstår inte riktigt vad det är meningen att de ska användas till men det gör inget jag hittar nog nåt bra projekt där de kan ingå.
 
 
Tänker mig att de skulle passa bra på något utklädningsplagg...

Vad har jag på stickorna?

Skulle kunna tro att jag inte pysslar just nu - men så är det så klart inte! Jag har alldeles för mycket på gång just nu...
Detta är det mest aktuella stickprojektet:
 
 
Gult bomullsgarn från Kyrkans 2nd Hand och mönstret är Little Sister Dress av Tora Fröseth - finns på Ravelry.
Ett favoritmönster som jag använt många gånger.
Osäkert om det gula räcker men jag har också grått att göra ränder med om det behövs.

Pärlplattor och MineCraft

Just nu pärlas det mycket på fritids och mycket MineCraft-grejer blir det. Killarna - för det är nästan bara killar som pärlar just nu - gör svärd, gubbar och en hel del annat.
 
 
Det är bra matteträning - hur många gråa behöver jag till gubbens ben om varje ben ska vara 5 pärlor högt i två rader och han ska ha två ben?
Att se mönster och uppfatta former är också en förmåga att träna upp, som barnen gör av bara farten när de pärlar.
Just den här fina MineCraft-gubben gjordes av en pojke som tycker det var svårt att göra den men var mycket nöjd med sig själv när gubben blev så bra. Också en bra sak att träna på - att försöka tills man blir nöjd och inse att man gjort nåt bra!

Knappar från Japan

När vi kom hem från Japan och packade upp hittade jag inte alla knappar jag hade köpt. Blev lite ledsen för jag trodde att jag glömt att ta hem dom.
Men nu har jag hittat dom! Dom hade gömt sig bland garnet jag hade med mig som reserv-handarbete men aldrig började använda.
 
 
Jag är så glad! Vet inte vad jag ska ha dom till, men jag tog god tid på mig att välja dom i en stor "låda" med handgjorda knappar - så jag vill använda dom till nåt riktigt fint.