Akut vante-virkning avslutad

De akuta vantarna är klara! Känns skönt att jag hann klart i god tid.
Snart flyttar vantarna till Tokyo för att värma händerna på en rockmusiker/florist!

Raggsockor - del 3 - första sockan klar!

Stolt och nöjd - första sockan är klar. Allt tack vare bra instruktioner på Järbos hemsida. Blev bra, men tog några försök. Kanske inte de färger jag skulle välja om jag skulle köpa garn, men detta är ju ett experiment med restgarner.
Nu har jag börjat på socka nummer 2. Får se om garnet räcker eller om jag får ta fram en färg till.

Akut vante-virkning

Mitt projekt alla lära mig sticka sockor har pausats. Påbörjat en akut-vantevirkning.
Två sorters sockgarn blir vantar som ska flytta till Tokyo inom kort.

Trendig virkning?

Har uppmärksammat en trend på väskor i affärerna. Kanske nåt att prova?

Raggsockor - del 2

Håller ju på och lär mig sticka sockor. Första försöket fick jag repa upp. Var för kompakt stickning och dessutom passade de inte.
Nu är jag inne på försök nr 2. Går bättre. Återkommer.

Mera vin-virkning

Till samma tillställning som Ernst-vinet ska gå på ska även mellandottern ha en flaska med sig. Hon köpte ett vin som heter Boom-Boom.
Som fick en virkad bomb uppepå. Akta er, någon har tänt på - den exploderar snart!

Jul med Ernst

Häromkvällen såg vi på Jul med Ernst. Han målade gamla vinflaskor som skulle bli ljusstakar. Sen satte han på vingar och ansikten så de blev änglar. Döttrarna har ett julfirande med vänner där de byter vinflaskor med varandra. Med hjälp av lottdragning får var och en veta vem de ska köpa vin till. Äldsta dottern ska köpa till en riktig Ernst-fantast. Vi bestämde oss för att Ernsta flaskan.
Med hjälp av tjockt bomullsgarn och en virknål stl 4,5 frihandsvirkade jag ett "överdrag" med änglavingar. Nu återstår bara att skriva ut en bild av Ernst så att ängeln får ett ansikte.

Kvarglömd vante

På jobbet har städar vi inför jullovet - och under jullovet. Det tar liksom aldrig slut. Mängden kvarglömda kläder är ofattbar, jag förfäras och förundras över alla kläder som blir kvar på skolan och fritids. Vi brukar skänka det till Kyrkans 2nd Hand så vi vet att det kommer till nytta.
Vissa saker kastar vi, som udda vantar. Men den här vanten kunde jag inte kasta, det ligger så mycket kunnande och kärlek bakom en så vacker stickad barnvante. Den får bo här hos mig till vi hittar den andra vanten.

Bokstaven Å - Ååååååh...

Bokstaven Å svårare än en kan tro att hitta på aktiviteter på. Eftersom det är sista skolveckan har vi bestämt oss för att temat för veckan är "Åååååh, jag skulle vilja..." - en slags önskevecka alltså.
Värmer i mitt handarbetshjärta när många barn väljer att sy! Nallar är vad de önskat att sy, så nallar blir det. Filt är ett utmärkt tyg att lära sig sy i, fransar inte upp sig så kanterna behöver inte sicksackas eller liknande. Många snygga färger finns det också.

Raggsockor

Verkar som att alla stickar sockor hela tiden. Jag har aldrig gjort det, gillar inte strumpstickor, gillar inte att sticka runt och jag tycker att hälarna verkar svåra att få till.
Men nu har jag bestämt mig för att prova i alla fall! På Järbos hemsida har jag hittat stickskola för raggsockor. Mönstret är för Raggi och turligt nog har jag en del rester av det kvar. Hittills går det bra, men än så länge har jag bara gjort 2/3 av första skaftet...

Stora stygga vargen

Idag är det julshow på ridskolan. Höjdpunkten är alltid årets saga.
Jag har sytt vargdräkten som ponnyn Sandra ska ha på sig när Rödluvan rider på henne. Fuskpäls från Ohlssons tyger. Har "vargpäls" överallt!

Julklapp på gång

December är lite tråkigt blogg-månad, mycket av det jag pysslar med just nu kan jag ju inte visa!
Broderar gör jag i alla fall. Stora knutar som ska llikna pistiller. Och syr. Tycker om att blanda tekniker.

Årets julklappar 2015

Kanske överdriver vi lite, men vi har alltid ett tema för hur vi slår in julklapparna. Blir så vackert under den (givetvis matchande) granen när alla paket har samma tema.
I år har vi valt vitt och brunt med valfritt enfärgat snöre. Kommer bli fint!

Pärlplattor till jul

På avdelning bredvid har f-klassen pärlat julmotiv.
Det vill jag också prova!

Bästa arbetsstationen

Mest använda och uppskattade stationen på fritids just nu är paketinslagningen.
Vi använder oss av silkespapper (i alla möjliga färger), sax, tejp, presentsnöre, wellpapp m.m. Det är en hel del matte i att slå in paket. Hur stort papper behöver jag? Hur långt snöre behöver jag?

Julkalender

Vi har gjort en julkalender till barnen på jobbet. Vi tyckte det var en bra idé eftersom alla barn inte har en egen hemma.
Det finns bara "luckor" till de dagar fritids har öppet därför saknas några siffror. I "luckorna" finns en målarbild med julmotiv, många likadana så att barnen får var sin. Vi drog lott om vem som skulle öppna och en mycket stolt elev öppnade "luckan" med stort allvar.

Bokstaven Ä - Ärtbyggen

Vi jobbar med bokstaven Ä och då bygger vi mer Ärtor. Ärtorna behöver ligga i blöt länge, gärna ett dygn, för att bli tillräckligt mjuka för att barnen lätt ska kunna sticka i tandpetarna.
Barnen älskar det! De bygger fantastiska skapelser - hus, slott, gubbar, stjärnor och mycket mer.

På stickorna just nu - fast ändå inte

Har stickat på en sjal i grått bomullsgarn. Trodde jag. Blev inte en sjal. Blev inte en cowl heller.
Trodde det skulle bli en mössa. Blev inte det heller. Blev ingenting alls. Nystat och lagt i garnkorgen.